Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problrm z odbiorem obrazu w tunerze TV avc3610/hp
Autor Wiadomość
kuba89
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Lut, 2007   problrm z odbiorem obrazu w tunerze TV avc3610/hp

witam wszystkich.od niedawna stalem sie urzytkownikiem laptopa hp pavilon zd 8000 :) byl do niego dolaczony tuner telewizyjny, laptop zostal sprowadzony ze stanow i posiadal windowsa mediacenter angielskiego.podczas konfiguracji tegoz oto tunera sa problemy zwiazane z tym ze nie moge wybrac polskiego regionu i niestety po podlaczeniu tunera nie ma obrazu a jak jest to tak brzydki ze niec nie widac prawie(kable antenowe oczywiscie podlaczone). i tu sie nasuwa moje pytanie czy moze idzie wymienic w takim tunerze jakies oprogramowanie na polski lub podobne zeby to jakos dzialalo? jezeli ktos cos wie na ten temat to bardzo prosze o szybka odpowiedz :) pozdrawiam
 
 
Marys
Newbie


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 27
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007   

Ciekawe, na google nie znalazłem dokładnej specyfikacji technicznej tunera instalowanego w tych laptopach. Znając producenta chipsetu można by dobrać sterowniki - to raz
A po drugie w jakim systemie kodowana jest tv w stanach? Może tu tkwi problem, że karta nie stroi.
 
 
kuba89
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Lut, 2007   

tuner nie jest instalowany w laptopie lecz jest to oddzielna puszeczka ktore sobie gdzies moge postwic :P jezeli by to komus pomoglo moge jakes fotki zrobic czy cos zeby pokazac jak to wyglada ?a co do systemu kodowania to wlasnie mi o to chodzilo tylko jak by tu jakies firmware zmienic zeby bylo na polski czy cos :? ?pozdrawiam i czekam na dalsza pomoc
 
 
Marys
Newbie


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 27
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007   

Rzuć fotę zobaczymy - tylko tak, żeby było widać nalepkę techniczną - nr seryjny
 
 
kuba89
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Lut, 2007   

http://www.fotosik.pl/pok...65c23e4364.html
http://www.fotosik.pl/pok...d111d9fa91.html
oto linki do fotek :)
 
 
Marys
Newbie


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 27
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007   

Na stronie HP masz stery do tego tunera Klik Próbowałeś je już instalować?
Tak naprawdę jest to pudełko Adapteca i nosi nazwę AVC-3610
Tutaj masz specyfikację w pdf po ang
a tutaj całość informacji o tym urządzeniu

Wyraźnie zaznaczono, że jest on dedykowany pod Windows Media Center Edition - spróbuj jednak z tymi sterownikami. Obawiam się jednak, że nic z tego nie będzie:
Kod:
Video Resolution: NTSC up to 720 x 480


Jeżeli nie jest na gwarancji to ja bym go zaniósł do jakiegoś zakładu RTV i zapytał czy dałoby się go przestroić, a jeśli tak to za ile.

Daj znać co po instalacji tych sterów.
 
 
kuba89
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Lut, 2007   

no niestety ale instalacja tych sterów nie pomogla :( nadal wyskakuje komunikat "sprzet tunera nie obsluguje formatu telewizyjnego dla danego regionu.moze byc potrzebne zainstalowanie innego sprzetu tunera obslugujacego odpowiedni format telewizyjny". czekam na dalsza pomoc :) mnie sie wydaje ze jest to wina systemu ale moze sa jakies nakladki na takie cos :) ? pozdrawiam i czekam na dalsza pommoc :)
 
 
dark90
Gość
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007   

niestety musze cie zamrtwic bo tego tunera nie da sie przerobic a moze sie i nawet da ale wyniesie cie to drozej niz nowy tuner bo w stanach jest tv standartu NTSC-M a my mamy PAL-B/G wiec ta karta jest bez uzyteczna dla nas polakow. Wiem bo probowalme z tym kombinowac jak przwiozlem komputer SONY z sytemem media center i z zintegrowana karta tv i musialm kupic nowa na polski format wiec ze masz alptopa polecam ci karte na usb:)!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 24