Wysłany: Sro 28 Lut, 2007 napisy do filmów w .rmvb
mam problem z odpaleniem napisów do filmu rmvb, film sie odpala mam zainstalowane kodeki rp9codecs-win32-20050115 używam Mpleyera, w totem film sie wogóle nie odpala. Dodam ze uzywam ubuntu 6.12. Prosze o pomoc w miare prostym jezkiem, bo linuxa uzywam od 3 dni
Nie trzeba robić nic szczególnego żeby działały napisy dla rmvb. Jeżeli na innych filmach jest ok a w tym jednym nie działają to wygląda że coś jest z nimi nie tak.
redmer [Usunięty]
Wysłany: Nie 18 Mar, 2007
ja uzywam suse, i o ile dobrze wiem z rmvb nieraz jest problem, dlatego polecam sciagniecie odtwarzacza stworzonego właśnie dla rmvb, czytaj realplayer. Są wydania pod linuxa, wiem bo sam korzystam
Wysłany: Wto 27 Mar, 2007 Re: napisy do filmów w .rmvb
Larynx napisał/a:
mam problem z odpaleniem napisów do filmu rmvb, film sie odpala mam zainstalowane kodeki rp9codecs-win32-20050115 używam Mpleyera, w totem film sie wogóle nie odpala. Dodam ze uzywam ubuntu 6.12. Prosze o pomoc w miare prostym jezkiem, bo linuxa uzywam od 3 dni
Ja w mandrivie mam tak:odtwarzacz kaffeine i w plikach rmvb zmieniam rozszerzenie na :avi i idzie z napisami.Być może w Ubuntu też tak będzie
Nie doczytałem dobrze: nie zauważyłem ,że używasz Mplayera,wg mnie powinny iść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum