Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktywne okno
Autor Wiadomość
Kazio 
Rekrut


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 940
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   Aktywne okno

Mój problem polega na tym, że jezeli mam aktywne okno (np: w tym momencie otwartą przeglądarkę, to co jakiś czas ono się dezaktywuje(schodzi na drugi plan) i jak coś pisze to mi przestaje się pisać, bo coś innego się uaktywniło na pierwzy plan, tylko nie wiem co. Tak samo jest z grami. Gram sobie i nagle nie mogę nic zrobić, dopiero jak klikne myszką to znowu sobie gram.

Pomózcie, bo to juz wkurza, pozneij podesle taka ikonę która mi sie pojawiła w zasobniku, jak na nia klikam to mnie przekierowuje na jakas strone, ze niby mam wirusa


Komp zeskanowy był: mks 2005 (najnowsza baza wirusów) ad-aware, spybot. Wszystkie smiecie wyrzucone:D
_________________
 
 
 
elszczepanoo
Rekrut



Dołączył: 30 Sie 2006
Posty: 2258
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

zobacz czy nie masz takiego pliku C:\program files\trustin popups\popups.exe

Jezeli tak, wywal ;o
_________________
Wiedza jest potęgą
 
 
Kazio 
Rekrut


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 940
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Elszczepanoo nie mam takiego czegoś

Za to w zasobniku pojawiła mi isę taka ikonka (ona sie zmienia raz jest taka jak na zdjeciu a raz niebieska ze znakiem zapytania)


Jak klikne na nią (nie wazne prawym czy lewym) otwiera mi sie takie coś:




ktos wie co to jest?
_________________
 
 
 
Quatro
Newbie


Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 25
Skąd: z Salonu ;)
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

To jest coś w stylu ochrony komputera ,system operacyjny pisze o oprogramowaniu antywirusowym sprubuj to znaleźć w Start > Uruchom... > msconfig.
Lub masz antywirus ,który nie jest wykrywalny...
I to może być Aktualizacja automatyczna :tak:
_________________

:lol: Counter-Strike:Source is COOL :lol:
:) Szukaj w Google :)
:D Intel Celeron D 3200,RAM 512MB,HDD 160GB,Radeon X700 SE 512MB 64bit :D
 
 
 
Kazio 
Rekrut


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 940
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Możliwe ze tak

Zainstalowałem program, z tej strony i momentalnie mi wykrył: Win32.TrojanClick.spywad.b. Dlaczego aqntyvir mi nie wykrył i reszta oprogramowania tego trojana (totalne dziadostwo, jużsam nie wiem czego używać)
_________________
 
 
 
helmut 
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2006
Posty: 1558
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

nie powinienes nic przegrywac z tej strony, no. . . ale juz za pozno :D:
ten niby program/tool czy cokolwiek to jest z tej strony to jedno wielkie dziadostwo. Podejrzewam nawet ze to jakis dialer lub cos w tym rodzaju. Pelno tego w sieci. Zaloze sie, ze kiedys, gdzies wyskoczyl ci komunikat na srodku ekranu, ze twoj komp zostal zarazony i wlasnie jakas tam strona to wykryla i na dodatek pisalo wcisnij ok to wszystko bedzie dobrze i ty to wcisnales. Moja bezczelna rada - format - bo tego tak szybko sie nie pozbedziesz, a jesli nawet, to to cholerstwo bedzie drzemac gdzies tam w registry by po 2 dniach znowu sie zainstalowac.
_________________
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++
 
 
aXeL X 
Super-mod



Wiek: 92
Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 2421
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

sciagnij program 'autoruns' http://download.sysintern...es/Autoruns.zip
niecale 0.5Mb ;)
wlacz, wez pelen ekran i wlacz zakladke 'Logon'
wklej skrina :tak:

ps. nie formatuj kompa :D:
_________________
aX
 
 
Kazio 
Rekrut


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 940
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Do helmut: Wiem ze nie powinno sie takiego czegos instalowac, ale to mnie tak wkurzało ze zainstalowałem, program wkrył gdzie wirus, ale zeby usunąc trzeba wykupic licencje, ale z jednego miejsca mogłem usunąc zarazony plik i odziwo, w chcwili obecnej nie mam problemu z aktywnym oknem, jednak mam jezcze zarażony plikk dll i coś w rejestrze i potrzebowałbym, jakby ktoś mi podrzucił plik

myqlejy.dll (C:\WINDOWS\system32)

Hmm, ale z rejestru jak najbezpieczniej usunac zarazka :>

Do Axel: Ciekawy programik, screen:

_________________
 
 
 
aXeL X 
Super-mod



Wiek: 92
Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 2421
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

potrzebne Ci to?:
MsConfig :? - ja bym wywalil
BitTorrent :? - no chyba ze potrzebujesz zeby sie razem z kompem wlaczal
AutoConnect :? - nie wiem co to jest


dobra, zrobmy tak: http://209.85.135.104/sea...l=pl&lr=lang_pl :)
_________________
aX
 
 
Kazio 
Rekrut


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 940
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Axel- dzięki, wirus chyba zneutralizowany, bo nawet ta denna ikonka z zasobnika zniknęła :D :D

A co do bittorrenta- to fakt piotrzebny mi przy właczaniu, bo jak ktos siada na kompa, to niech sie ciagnie (jak mnie nie ma)
a Autoconnect- automatycznie łaczy mi sie z neostradą :D :D


Dzieki, Zamykać

A dodam, nie włascie na strony erotyczne z nieznanego pochodzenia (bo to przez to m isie zrobiło. Ktos dał na jakims forum i o. . . )
_________________
 
 
 
aXeL X 
Super-mod



Wiek: 92
Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 2421
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

a zatem zamykam, o plusa sie nie upominajac :D:
_________________
aX
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 25