Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Neo - problem
Autor Wiadomość
Frizzy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   Neo - problem

Elo.
Od jakiegoś czasu mam duży problem z netem. korzystam z Neo 1024 z modemem ZTE. A problem polega na tym, że po kilkudziesięciu minutach od uruchomienia połączenia net poprostu tak zwalnia, że nie można nic robić. Połączenie cały czas jest nawiązane. Przeinstalowałem system i jest to samo.

Czy ma ktoś jakieś pomysły od czego to może być i jak temu zaradzić?

btw. skanowałem system antywirem z aktualnymi sygnaturami, ale nic nie wykrył.
 
 
syksyk 
_


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 668
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

zbyt waskim gardlem przepustowym w Twojej okolicy :D nic z tym nie zrobisz... NEO ma coraz wiecej klientow a polpack nie rozbudowuje sieci... im wiecej ludu tym wiekszy problem z netem... nawet 0800 102 102 Ci nie pomoze :D
_________________
 
 
 
Atlas
Super-mod



Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 649
Skąd: Carska Rosja
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

Innymi slowy, jezeli chcesz miec normalna predkosc to przeprowadz sie gdzies blizej centrali. :]
_________________


 
 
 
syksyk 
_


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 668
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

niekoniecznie pomoze :] problem jest tez pomiedzy centralkami a nie tylko od centralki do abonenta :)
_________________
 
 
 
Atlas
Super-mod



Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 649
Skąd: Carska Rosja
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

Slyszalem cos, ze mozna takie problemy rozwiazc wzmacniaczami dawanymi gdzies na laczu. Ale chyba telepsy tego nie praktykuja.
_________________


 
 
 
Frizzy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

No ale z tego co mi wiadomo nie było w ostatnim czasie jakiegoś nawału kupowania neta z tepsy w okolicy, także wydaje mi sie, że chyba raczej od tego to nie jest.
Jakby to miało być przeciążenie łączy, to napewno po polaczeniu od razu powinien mi nie dzialać.

Także już sam nie wiem.

A czy to może być jakiś problem systemowy? Jak tak, to jak moge to sprawdzić albo zidentyfikować, bo już mi sie pomysły konczą.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 25