Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows CE
Autor Wiadomość
Dodgewillys 
Newbie

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   Windows CE

Witam. jakis czas temu kupiłem nawigację Route 66 Maxi(chicago 9000). Sprawuje się naprawde dobrze. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość odblokowania Windowsa CE Core 5.0. Chciałbym dodatkowo wykorzystać ten sprzęt. Może ktoś wie jak to zrobić? i może ktoś zna linki do programów które można by było zainstalować. Pozdrawiam
 
 
 
maciekmaj 
VIP



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 54
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   

znalezione w necie :F
może coś z tego się przyda :F

Cytat:

Mam urządzonko Route 66 Mini z Win CE 5 i żaden z opisanych sposobów nie pomagał na odblokowanie Win CE. Pokombinowałem troche i dało radę.Podaje opis. Może się komuś przyda.
Sprawa jest bardzo prosta.
1.Podłączamy sie kabelkiem do PC i łączymy sie z urządzeniem przez ActiveSync.
2.W ActiveSync wybieramy explore.
3.Kopiujemy na karte SD do głównego katalogu pliki regedit.exe i unlock.reg.
4.Podmieniamy plik APShell.ini w urzadzeniu. znajduje sie on w \MyFlashDIsk\Shell.
Pliki tutaj
http://rapidshare.com/fil...route66mini.rar
haslo: www.p-e-b.pl - bez myslnikow wpisz
5.Odłączamy kabel i restartujemy urzadzenie.
6.Po restarcie ukazuje sie nam regedit. Wybieramy import i odnajdujemy plik unlock.reg.
7.Wyłaczamy urządzenie(przełacznik u góry),wyciagamy karte SD, właczamy urządzenie i zamykamy regedit. Pokaże sie informacja aby włożyć karte. I teraz restartujemy. Po restarcie ukaże sie pulpit Win Ce. Urządzonko odblokowane.
Podobno trzeba wgrać biblioteki do windowsa, ale po restarcie i tak znikaja a i bez nich wszystko chodzi.
WAŻNE aby wykonac to w takiej kolejności. Jeżeli restart bedzie wykonany szybciej wprowadzone zmiany do rejestru nie zachowają się i po restarcie ukaże się nam reg edit.
Dziala TomTom 6.010 i Automapa 4.1.2.426.
Żeby TT widzial mapy trzeba zmienic wpis w rejestrze(scieżka do My Documents) [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ z My Documents na SDMMC i wgrac mapy do katalogu głównego na karte SD.
Ustawienie GPS: port COM2 i Baud rate Value=38400

Jest jeszcze 2 sposób bez odblokowywania Windowsa.
Wystarczy wgrac na karte program i zmienic wpis w APShell.ini z Path1=\SDMMC\ROUTE66\R66Navigate8.exe na np. Path1=\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe.
Przy tym sposobie przy uruchomieniu AutoMapy wyskakuje 2 razy błąd, że nie można uruchomić aplikacji ale uruchamia sie i wszystko chodzi.
 
 
 
Dodgewillys 
Newbie

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   

Dzięki za znalezienie, ale w mojej navi niema folderu Shell i pliku APShell.ini. Moze ktoś coś wie? z góry dziękuję
 
 
 
maciekmaj 
VIP



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 54
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   

moze jest ukryty , zaznacz pokaż ukryte :F

wpisz na gugle Route 66 unlock ,moze cos wykombinujesz
 
 
 
aXeL X 
Super-mod



Wiek: 91
Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 2421
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008   

wejdz w jakies okno - menu:
narzedzia-opcje folderow-pokaz pliki systemowe
_________________
aX
 
 
Dodgewillys 
Newbie

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008   

Hm..no cóż nic z tych rzeczy. Może jest gdzieś coś zablokowane, bo na urządzeniu przenośnym gdy klikam na jakąkolwiek ikonę pokazują się tylko jej właściwości, po skopiowaniu plików do pc, tych plików niema, choć może raczej są niewidoczne. Dzięki za pomoc, będę próbował dalej.
 
 
 
helmut 
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2006
Posty: 1558
Wysłany: Pon 06 Paź, 2008   

via active sync podlaczyc potem autorun.inf z katalogu resident flash na pc skopiowac backupowac, edytowac tam wpis zmienic na \windows\explorer.exe i znowu wgrac na ten navi
po tym zabiegu desktop jest unlocked jeszcze zresetowac i gotowe
_________________
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++
 
 
Dodgewillys 
Newbie

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Niestety nic. Mam włączone "pokaż pliki systemowe", "pliki ukrute" i niemam takich plików w navi. Przeszukałem wszystko. Gdy przegrywam plik który wydaje mi się plikiem ze scieżka, zresztą jak kazdy inny plik który kopiuję do pc niemoge go później znaleźć, poprostu jest niewidoczny. Gdy np.drugi raz kopiuję ten sam plik, to pokazuje mi się że już jest taki plik i czy chcę go nadpisać. I tyle. Dla mnie to naprawdę "czarna magia".Oczywiście wszystko robię przez active sync. pozdro i dzięki
 
 
 
helmut 
Moderator



Dołączył: 08 Cze 2006
Posty: 1558
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

spoko, znalazlem inny sposob
sciagnij to http://forum.pocketnaviga...56030322e173853 - full
http://forum.pocketnaviga...56030322e173853 - lite
wypakuj ktoras z tych wersji która ci odpowiada. lite unlockuje desktop, full pokazuje wiecej programow
navi musi byc polaczany z pecetem per AcSync
setup.exe wystartowac, isc za instrukcja (uwazaj moze byc po niemiecku)
na navi wszystkie pop upy z komunikatem "Replace the exsisting file ..." z "Yes to all" przytakowac
a ostatni punkt jest tu - tu nie moge tego napisac. tak ustanowil :jaro:
Patrz tu http://uncity.pl/viewtopic.php?t=81904 :]
pozdro
_________________
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++
 
 
aXeL X 
Super-mod



Wiek: 91
Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 2421
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Cytat:
Mam włączone "pokaż pliki systemowe", "pliki ukrute"


chodzi o to, zebys to odznaczyl...
jak odznaczysz, to wtedy poszukaj xD
_________________
aX
 
 
Dodgewillys 
Newbie

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008   

helmut napisał/a:
poko, znalazlem inny sposob
sciagnij to http://forum.pocketnaviga...56030322e173853 - full
http://forum.pocketnaviga...56030322e173853 - lite
wypakuj ktoras z tych wersji która ci odpowiada. lite unlockuje desktop, full pokazuje wiecej programow
navi musi byc polaczany z pecetem per AcSync
setup.exe wystartowac, isc za instrukcja (uwazaj moze byc po niemiecku)
na navi wszystkie pop upy z komunikatem "Replace the exsisting file ..." z "Yes to all" przytakowac
a ostatni punkt jest tu - tu nie moge tego napisac. tak ustanowil
Patrz tu http://uncity.pl/viewtopic.php?t=81904
pozdro



Spokooooo działa.....Wielkie dzieki, teraz można się bawić dalej :birth:
Pozdro
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 25