Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak podłączyć neostradę bez dodatkowego oprogr. - HOW-TO
Autor Wiadomość
OJC
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Gru, 2005   Jak podłączyć neostradę bez dodatkowego oprogr. - HOW-TO

Witam,
Jako że lubie wszystko robić na odwrót (tzn. najpier używam a dopiero porem czytam instrukcje). Postaram się wam w miare czytelnie przedstawić:
Jak podłączyć Neostradę bez dodatkowego oprogramowania, które jak wiemy instaluje się domyślnie z płyty
- Dziś etap pierwszy... wczoraj dopiero podpisałem umowę więc narazie stałem się posiadaczem modemu Sagem USB Fast800 (sic!) - do zestawu dodają jakieś kable, filtry itp... sposób podłączenia jest dokładnie opisany w instrukcji więc to pomine.
Skupmy się lepiej na zawartości płyty CD:
Po wrzuceniu płyty do napędu włącza się instalator - ale pomijamy instalacje - wciskamy [X zakończ]
Potem wchodzimy do katalogu na płycie:
przykładowo: CD:\NeostradaTP\Drivers\Sagem800, gdzie CD - to nazwa litery napędu CD
uruchamiamy pliczek: setup.exe
Modem podłączamy przez USB DOPIERO jak instalator o to poprosi - ale nie wiedzieć czemu u mnie na jednym porcie USB nie wykryło poprawnie tego modemu... mam 6xUSB + 4 na HUB-ie w Monitorze... zadziałało dopiero podłaczone pod monitor... dziwne...
Po zakończeniu instalacji na pulpicie pojawia się inkona do połączenia z internetem - wystarczy wpisać LOGIN i HASŁO, ci co mają już te dane (wcześniej rejestrowali się na stronie tp) wpisują je.
- etap drugi - jak uzyskać LOGIN i HASŁO
Adres strony na której dokonuje się rejestracji: http://www.rejestracja.neostrada.pl/
- ale jak się zalogować po raz 1-szy ?? :) poszukam...
... znalazłem:
Pierwsze logowanie na Neostradzie służy zarejestrowaniu się w usłudze. Żeby to zrobić musimy zalogować się na konto rejestracja@neostrada.pl i hasło rejestracja
Znalazłem to na forum "Neopomocy" - podziękowania dla nich ;)

Jakby komuś nie stworzyło ikony połączenia internetowego - lub chciałby stworzyć ręcznie - odsyłam na link do strony:
http://neo.superhost.pl/neo/articles.php?id=51

Pozdr.
 
 
OJC
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Gru, 2005   

Na wstępie chciałbym przeprosić że nie edytuje posta, ale zaraz szlak mnie trafi....

TP podłączyła sygnał "neo" według ich rozeznania 7 grudnia - dzwoniłem do nich to wiem.... Na dzień dzisiejszy (12 grudnia) nie udało mi się ani razu połączyć z neostradą, kontrolka ADSL w modemie nawet nie mignie, jedynie co udało mi się zawalczyć to że mój problem został zgłoszony i do wtorku mi obiecali że to ruszy... czasami człowieka coś trafia. Niestety nie maiałem innego wyboru jeżeli chodzi o "stały" intenet.

Rozbroiła mnie edna rzecz - pan /miły głos w słuchawce/ poporosił aby na czas mierzenia łącza nie wyłączać komputera - aby mogli sprawdzić jakość łącza. Miało to zająć do 20:00 - dzwoniłem to była 14:00
Z tego co się NIEOFICJALNIE dowiedziałem - nie zostały skrosowane kable w szafie i dlatego nie dochodzi sygnał ;) instalacja telefoniczna pamięta jeszcze czasy central analogowych i 5-cio cyfrowych numerów - to czego się spodziewać ?

Jednak u dwóch moich znajomych "powyższy" sposób działa i nie zamula tak kompa jak "TP WITA CIĘ W INTERNECIE"

--[eDit]--

A umnie... własnie ruszyła neo (13 grudnia). Ten sposób działa, ale łączy się z ikony stworzonej przez instalatora modemu.
Ostatnio zmieniony przez OJC Sro 14 Gru, 2005, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Stesz
User


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 355
Skąd: ja się tu wziąłem?
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005   

Miałem taki sam problem z neo.

Najpierw miłe panie twierdziły, że do 3 dni wszystko będzie działało, potem dowiedziałem się że już działa - a wcale nie działało. Wszyscy w TP zarzekali się, że linia jest skrosowana i musi to być problem u mnie. Dopiero jak się uparłem to wysłano mi do domu "wsparcie techniczne". Przyjechał jakiś koleś, 20 minut dłubał w nosie i stękał nad swoim laptopem z pękniętą matrycą, dzwonił gdzieś (chyba do centrali) ze trzy razy i stwierdził, że linia nie jest krosowana. Pojechał do centrali i po godzinie wszystko działało, a te bałwany wmawiały mi, że coś źle zrobiłem, albo mam port USB zepsuty.

To wszystko trwało prawie 2 tygodnie, myślałem że mnie krew zaleje :-x
 
 
syksyk
Gość
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005   

polecam lekture :

http://hacking.pl/3398

lub

http://www.kazikq.alleluja.pl/tekst.php?numer=8868 <---- artykul zatytulowany "Przygoda z TPSA - czyli jak uruchomić neostradę i nie zwariować - 100% real"
 
 
wąhol
Newbie


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 5
Wysłany: Czw 20 Kwi, 2006   

ja miałełem taki problem ponad rok temu wiedziałęm ze istnieje takie obejście ale niewiedziałem jak to zrobić bo nigdzie tego nie czytałem... zadzwoniłem zwyczajnie do neostrady i sami mi powiedzieli o taki sposobie bo mi niedziała i niewiem z jakigo powodu ich progam do łączenia z neostradą!! owiele lepszy i prościejszy który polecam opisał go powyżej "OJC"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 25