Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pimp My PC
Autor Wiadomość
Fu Lou
VIP



Dołączył: 19 Paź 2005
Posty: 861
Skąd: tam gdzie odchodzą pieski...
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   Pimp My PC

Wracam właśnie z allegro bo tam więcej cudów w opisach niż prawdy z pytaniem- Jaką kartę graficzną pod to?:

Płyta główna:
Typ procesora Intel Pentium 4, 3016 MHz (15 x 201)
Nazwa płyty głównej Epox EP-4PLA3I (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Mikroukład płyty głównej Intel Breeds Hill i848P
Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Ekran:
Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB)

Mogę podpiąć drugą/jedną kartę graficzną pod PCI (obecnie jest pod AGP)?
_________________
Możesz mi zaufać, pracuję w ochronie... jestem handlowcem :evil:
 
 
Dread Rock 
Moderator



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 401
Skąd: kuńcawioski
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

Ja się bawiłem w zmianę grafy(wydajniejsza) pod AGP, teraz już mniej sensu w tym widzę. No ale się stało.
Pierwsze co to ramu bym dokupił(2 kość 512MB), co do grafy to full wypas będzie 7900GS lub x1950pro/gt ale to już w cenach większych jak 450zł nawet jeszcze większych(jak o nowym mówimy) a czy w takim wypadku ma to sens?
Trudne pytanie :D

Czyli może optymalniejszym wyborem było by coś tańszego jednocześnie mniej wydajnego(mówi się trudno)
7300GT lub 7600GS/GT lub x800GTO lub 2600Pro/XT, też jakaś 6800.
Pomyśl nad dodatkowym ramem, za resztę grafa. Czyli ile masz na to kasy??
_________________
I am Rock, Dread Rock

Get Ready To Rock
 
 
Fu Lou
VIP



Dołączył: 19 Paź 2005
Posty: 861
Skąd: tam gdzie odchodzą pieski...
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

jeśli miałbym zainwestować w to ok tys sądzę, że rozsądniejsze było by już inwestowanie w nowego kompa ;)

giga ramu jest za ok 150zł, do tego kartę jakąś za 350zł (podaję do czego mi trzeba dalej wiec jak się znacie można porównać specyfikacje aplikacji i kompatybilność z kartą) i będzie chyba git, dobrze by było żeby była nowa bo i tak miałem masę problemów z tym kompem, wymiana bebechów pod kątem america's army (F.E.A.R. COMBAT gdzie niestety podwajanie pixeli czyli kaszana z atari:], TCE) bo na sterach gdzie coś widzę mam 20 czerwonych fps'ów na zewnątrz a w pomieszczeniach 80 zielonych a gdy dojdzie duel spada jak sie podoba i co to za gra ? na sterach gdzie ciężko dojrzeć coś w dalekim dystansie bez zoom'a średnio 40 fps'ów jeszcze da się grać ale więcej jest przewidywania ruchów niż płynnego aimingu bez, którego skill stoi w miejscu :/
zresztą ten komp stanął na etapie niemocy względem nowych gier (czekałem długo na graw, etqw a tu zonk :lol: ) ale nie zależy mi na nich tak jak na A*A i ramie do je*anej windy bo jak zacznę grzebać w psuju to mnie szlag czasem trafia :]
_________________
Możesz mi zaufać, pracuję w ochronie... jestem handlowcem :evil:
 
 
yesterday
Rekrut


Dołączył: 09 Lis 2005
Posty: 732
Skąd: NT City
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

wiesz, ja kupiłem GeForce FX5500 za 170 256MB/128bit na wejscie AGP i powiem nieźle idzie
_________________
 
 
 
Dread Rock 
Moderator



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 401
Skąd: kuńcawioski
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

To przepłaciłeś za tyle samo lub mniej to 9800pro jest lub coś z 6600 albo innych graf(na alledrogo musiał bym wpaść). A ta 5500 to podkręcona 5200 czyli kaszana jak nie wiem.
_________________
I am Rock, Dread Rock

Get Ready To Rock
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

Kazdemu polecam to i Tobie polece:

Radeon HD 2600 PRO
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3169

Niby lepiej wypada GF 8600 GT, ale to az 256MB mniej :P
http://www.komputronik.pl...pelny,id,42257/
http://www.komputronik.pl...pelny,id,38868/

Generalnie jestem zwolennikiem Radeonow, jedyny GF ktory tak naprawde mi sie podobal to GeForce 4 :P

A RAMy 2GB (2x1GB) KINGSTON'a 667MHz mozna tanio dostac:

http://www.nokaut.pl/pami...l-rank-x4.html#
http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/58704
 
 
bakus
Rekrut



Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 572
Skąd: RR
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

Ja bym nie brał GeForceow 86xx czy radeonow 26xx. Lepszym zakupem byłby radeon x1950Pro (dzisiaj mi przyszedł :D )
_________________
 
 
 
Fu Lou
VIP



Dołączył: 19 Paź 2005
Posty: 861
Skąd: tam gdzie odchodzą pieski...
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   

No Amadi śliczna ta karta i cena nawet niezła tylko:
Error
Error
Error
PCI-Express
_________________
Możesz mi zaufać, pracuję w ochronie... jestem handlowcem :evil:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 24