Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze sterownikami!
Autor Wiadomość
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   Problem ze sterownikami!

Od 2 dni jestem posiadaczem karty ATI RADEON HD 2600PRO ASUS i tu jest problem z oryginalnymi sterownikami które daje firma ASUS, po zainstalowaniu tych że sterowników na systemie Windows XP Profesional SP2 wysępują błędy typu znikający obraz na 3s wyłączanie się gier bez powodu ( nie wyskakuje żaden błąd ), i częste samoczynne restarty komputera. Czytałem w necie że ASUS wysłał w świat wadliwe sterowniki do dej karty. Więc proszę o pomoc w odnalezieniu porządnych sterowników do tej karty. Wersja sterowników od ASUSA to 8.412!
A reszta sprzętu to:
Procesor: AMD Athlon 2,8+ i rdzeń 2,2+
Płyta główna: Via K8-T800Pro/Biostar
Karta graficzna:ATI RADEON HD 2600PRO ASUS 512/256
Ramy: 2x po 512MB Kingston 533Mhz = 1024MB
Dysk: Samsung SP1203N 120GB ATA
Zasilacz: Tracker 450W

Z góry DZIĘKUJE
POZDRO!
 
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Albo ściągasz stery od ATI http://ati.amd.com/support/driver.html
Albo masz za słaby zasilacz :/


btw. zły dział :x
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Właśnie zasilacz jest dobry karta potrzebuje 400W a miałem 300W to na pewno by nie utargał tej grafy. Więc kupiłem nawet lepszy 450W.
 
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

A stery?
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Nie wiem czemu wyskakuje mi jakiś dziwny błąd a wszystkie stare sterowniki od grafy odinstalowałem!
 
 
 
Dread Rock 
Moderator



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 401
Skąd: kuńcawioski
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Jak to jest grafa na agp to zainstaluj stery nie nowsze jak 7.7 lub omegi 3.8.360
_________________
I am Rock, Dread Rock

Get Ready To Rock
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Jest to grafa na AGP, a błąd z Catalista 7.12 wyskakuje taki:
Severe
Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system.
Setup will now exit.

:shock:
I nie wiem o co chodzi w tym błędzie a instaluje Catalista 7.12.
O co tu chodzi. :pan:

Właśnie ściągłem wersje 7,11 i to samo a sterowniki Omegi nie widzą karty.
 
 
 
Sancho
VIP



Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 1016
Skąd: E:/Lineage 2/L2.exe
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Sory za offtop ale prawda w oczy kole, zawsze wolałem i polecałem GeForce. Same problemy z tymi Radkami.
_________________
S@nChO



 
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Masz racje ale tylko z pod Plainta i Asusa są takie problemy maiłem ATI Radeon Sapphire 9250Pro i nie miałem żadnych problemów przez ostatnie 3 lata! cóż ściągam nowe sterowniki od asusa z jego stronki a dokładniej wersja 8.43 zobaczymy może to coś da.
 
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

No dziwne. Ja mam x1950pro i działają bez probelmu.
Koniec :ot:
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

No tak bo ty masz X a ja mam HD!
Cytat:
GF rocks, Radeon sucks, end of the story lol //Rof

Dobre " Rof " ale według mnie jest tak ATI rocks, GF sucks!
A tak ogólne zrobiłem format systemu i zobacze teraz co się zacznie dziać!
 
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Mi chodziło tak ogólnie, że ati miało problemy ze sterami, teraz podobno już ich nie ma :]
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007   

Może ATI nie miało problemów co firmy które tuningują karty ATI no i udało mi się trafić na takiego felera no cóż jak mnie to zdenerwują to oddam to wszystko na gwarancji do sklepu.
 
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Gru, 2007   

Ja mam ta sama karte, tyle ze nie Asusa, a ATI i mam ten sam problem, tzn obraz mi znika na 3sekundy, a proby wyslania maila z raportem bledu do producenta zawodza. Co prawda ten problem pojawia sie baaaaardzo zadko (do tej pory moze 2razy/miesiac), ale gdybym mial z nia takie problemy jakie Ty masz to nie wahalbym sie dlugo i natychmiast oddal do gwarancji. Nie ma co tu doszukiwac sie winy sterownikow i rozczulac nad reszta sprzetu, oddaj karte, wez inna i bedzie spokoj :ok:
 
 
matucha12
User

Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 160
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007   

Panowie pomyślałem i działa! zrobiłem tak zainstalowałem sterowniki które daje producent a następnie zaktualizowałem na nowsze i jak ręką odioł wszystko działa jak powinno :ok:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 26