Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyski lokalne - głupi problem
Autor Wiadomość
Mikers 
User


Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 103
Skąd: Kraków - Lama ISP
Wysłany: Pon 25 Lut, 2008   Dyski lokalne - głupi problem

Mam taki głupi problem w systemie Windows XP, nie wiem skąd ale po kliknięciu ppm na dysk lokalny na pierwszym miejscu pogrubionym tekstem mam "Autoodtwarzanie", a nie "Otówrz" - jak można to poprawić?
_________________
Bla, Bla, Bla
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Pon 25 Lut, 2008   

Hmm może sprawdź czy masz jakiś plik autorun na dysku ? Jak uruchomisz tego autoruna to co się dzieje?
 
 
mateo1991 
User

Wiek: 27
Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 154
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

będzie to raczej to co kolega wyżej napisał.
autoruna masz i odtwarza autymatycznie
 
 
syksyk 
_


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 668
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

mateo1991 napisał/a:
oddałem referat i nic na ten temat nie napisałem...
ale dzięki za pomoc ! wesoły


ale o co Tobie chodzi o.O ??
_________________
 
 
 
Mikers 
User


Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 103
Skąd: Kraków - Lama ISP
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

O to:




Pierwsze jest Autoodtwarzanie, a żadnego autorun'a nie mam na dysku...
_________________
Bla, Bla, Bla
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

A jak uruchomisz ten Autorun to co się dzieje?
Zobacz czy nie jest to jakiś plik ukryty, ew pokaż zawartość dysku c.
 
 
Mikers 
User


Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 103
Skąd: Kraków - Lama ISP
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

Podwójnie ukryty plik autorun. Na C i na D mam po takim pliku. Otwiera się notatnik, a w nim:
C:

[autorun]
shellexecute=wscript.exe pagefile.sys.vbs

D:

[autorun]
shellexecute=wscript.exe pagefile.sys.vbs

btw - ostatnio mam za dużo procesów wscript.exe w Manedżerze Zadań :|
_________________
Bla, Bla, Bla
 
 
Luigi 
VIP


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 856
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

He, załapałeś wira...
http://forum.pclab.pl/ind...0&#entry3498803
I wszystko jasne :]
 
 
Mikers 
User


Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 103
Skąd: Kraków - Lama ISP
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

Yeah! Po zainstalowaniu 5 programów, 20 rebootach, 40 minutach pracy usunąłem dziada :D Wszystko śmiga elegancko :D Dziękuje Bardzo za pomoc.


Pozdrawiam.
_________________
Bla, Bla, Bla
 
 
skoras 
Moderator



Dołączył: 12 Sty 2007
Posty: 942
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 26 Lut, 2008   

Plusa daj temu co ci pomógł, a nie. . . dziekuje.
_________________




Kanał IRC
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 25