Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze zgrywaniem dzwieku
Autor Wiadomość
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   Problem ze zgrywaniem dzwieku

Od jakiegos czasu nie dziala mi zaden program pozwalajacy zgrywac dzwiek lecacy w komputerze - tzn niby dziala, ale nagrywa niesamowicie cicho :/
Stalo sie to tak po prostu, nagle, w jakis czas po wymianie sprzetu i nie wiem czego to moze byc przyczyna :?
Moze ktos bedzie wiedzial...
 
 
PcMichu
VIP



Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 551
Skąd: Pila
Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

a jak zgrywasz? dźwięk jest przechwytywany po drodzę czy jedziesz przez line? bo jeśli przez line jedziesz to sprawdź sobie czy przypadkiem ci się nie wyciszyło w panelu sterowania :]
_________________
Niech wołają - PcMichu nie jesteśmy godni :D
 
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

Cala glosnosc na maksa. Sprawdzalem w panelu pare razy. Program zgrywa bezposrednio z karty dzwiekowej, wiec nie wiem co jest :css:
 
 
PcMichu
VIP



Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 551
Skąd: Pila
Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

A może w kodekach masz coś popaprane przy zgrywaniu...tak też może być...
_________________
Niech wołają - PcMichu nie jesteśmy godni :D
 
 
 
Dread Rock 
Moderator



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 401
Skąd: kuńcawioski
Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

panel sterowania> dzwięki i urz..> zakładka audio> nagrywanie dzwi..> głośność> główny rejes..> zaznacz ptaszka, przesuń sówak.
_________________
I am Rock, Dread Rock

Get Ready To Rock
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

Dread Rock napisał/a:
panel sterowania> dzwięki i urz..> zakładka audio> nagrywanie dzwi..> głośność> główny rejes..> zaznacz ptaszka, przesuń sówak.


Doszedlem az do "glosnosc", a tam takie cos:

 
 
Dread Rock 
Moderator



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 401
Skąd: kuńcawioski
Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

http://www.fotosik.pl/pok...183e0ad83f.html
_________________
I am Rock, Dread Rock

Get Ready To Rock
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

Nie mam czegos takiego, niestety :(
 
 
PcMichu
VIP



Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 551
Skąd: Pila
Wysłany: Wto 01 Kwi, 2008   

A te kodeki już sprawdzałeś?
_________________
Niech wołają - PcMichu nie jesteśmy godni :D
 
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2008   

kodeki...? Jakie kodeki? :think:
 
 
PcMichu
VIP



Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 551
Skąd: Pila
Wysłany: Sro 02 Kwi, 2008   

:] ...przy zgrywaniu dźwięku ze streema program zapisuje go jako co mp3? czy coś?
Powiedzmy,że w mp3...w tym wypadku program kożysta z kodeka audio do mp3 np. lama albo jakiś inny...każdy kodek ma swoje ustawienia zapisu itp...i to by trzebabyło sprawdzić... no chyba,że programik jakoś sam sobie bez kodeka radzi...
_________________
Niech wołają - PcMichu nie jesteśmy godni :D
 
 
 
Amadi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Kwi, 2008   

Aha, jakies kodeki lame-enc pamietam - jakos tak, nie bawilem sie w tym daaaawno - chyba czas zaczac. Sprobuje niedlugo i powiem co wyszlo.

-------------------------- Dodano: 02 Kwi 2008 16:02 --------------------------
Hmm... Poszperalem troche i o kodekach ani widu ani slychu... Co to za kodeki maja byc? Moze jakies do wmp? :think:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB Assistant
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 25